fbpx

Több mint 25 év az alternatív tápanyag-visszapótlás területén

Nem túlzás azt mondani, hogy a talaj, a termőföld életünk kiindulópontja, maga az origó, ahonnan a mezőgazdálkodásnak köszönhetően alapvető élelmiszereink sarjadnak elő. Épp ezért az ember ősidők óta törekszik arra, hogy a növénytermesztés során megőrizze a termőföld minőségét, gondos gazdája legyen földjének.

Ezt a törekvést segíti a Bio-Nat Kft. több, mint 25 éve a Mikro-Vital termékcsalád fejlesztésével és a cégen belüli innovációival.

Kibővült Csapatunk képzett szakemberekből áll és az egész ország területén elérhetőek. Kollégáink igyekeznek a legtöbb gazdálkodót személyesen felkeresni, hogy bemutathassák termékeinket és szolgáltatásainkat, akár aktuális akcióinkat is.

Szolgáltatásaink során a gazdálkodók magas minőségű tápanyaggazdálkodási vagy precíziós gazdálkodási szaktanácsadást is igénybe vehetnek.

Tekintse bemutatkozó videónkat!

A talaj egy dinamikus, fizikai, kémiai és biológiai rendszer, amely feltételesen megújuló természeti erőforrás: élőhelyet, tápanyagot, termőhelyet biztosít és vizet raktároz. Sajnos napjainkban egyre nagyobb kihívás a termelők számára, ha meg akarják őrizni a termőföld egészségét, minőségét. A szélsőséges időjárás épp úgy kihívást jelent, mint a mezőgazdaság káros hatásai. A talajképző tényezők közül – mint az éghajlati, domborzati, földtani, biológiai és az időfaktor – a leghatékonyabban a biológiai adottságok területén lehet az embernek beavatkoznia a talaj minőségének védelmében. A talajban termelt növények felépítésében és lebontásában is döntő szerepe van a mikroorganizmusoknak, baktériumoknak, gombáknak, érdemes e parányi élőlények „munkáját” segíteni, ehhez nyújt segítséget a Mikro-Vital termékcsalád.

Szeretne többet megtudni kísérleti eredményeinkről?
Kattintson!

Milyen szerepet játszanak a baktériumok a termőföld életében?
A talajba jutott elhalt növényi részeket a talajbaktériumok és talajgombák enzimjeikkel bontják le, így a szénhidrátokból, zsírokból, fehérjékből, ligninből egyszerű vegyületek (cukor, ammónia stb.) keletkeznek. Ezek részben a talajmikróbák táplálékául, részben a humuszanyagok képződésének alapjául szolgálnak. A bomlástermékekből a biotikus, illetve abiotikus (kondenzációs és polimerizációs) folyamatok eredményeként a talajra nézve jellegzetes, nagy molekulájú vegyületek, a humuszvegyületek jönnek létre.

A bakteriális tevékenységnek köszönhetően javul a talajok szerkezete,
vízháztartása, levegőzöttsége, a szervesanyagok bontása révén növekszik a talajok szervesanyagtartaléka. A talaj minősége a baktériumok munkájának
köszönhetően javulhat leghatékonyabban.

Ezeket a bakteriális folyamatokat segíti Mikro-Vital termékcsaládunk:

A MIKRO-VITAL
szabadon élő, nitrogénkötő
és foszformobilizáló talajlakó baktériumokat, mikroelemeket tartalmazó talajbaktérium készítmény.

A Mikro-Vital Plusz
a MIKRO-VITAL új baktériumcsaláddal kiegészült
változata, a még erősebb, aszálytűrő növényekért!

A MIKRO-VITAL C+
a szármaradványok lebontásához nyújt segítséget. Emellett a talajban több közvetlen
és közvetett funkciója is van.

A Mikro-Vital Supary három endospórát képző baktériumot tartalmaz, melyek egymást kiegészítő tulajdonságokkal rendelkeznek. A spórák sokkal ellenállóbbak a hőnek, szárazságnak, mint a vegetatív sejtek, ezért a termék felhasználása aszályos időszakban ideális választás.

A Mikro-Vital P+
a MIKRO-VITAL perlitre felvitt változata. A perlitnek önmagában
és hordozóanyagként is számos előnyös hatása van.

Díjaink

  • Magyar Növénytermesztésért nagydíj
  • Termékdíj, bronz fokozat
  • Termékdíj, arany fokozat

Minőségpolitikánk